Ellen

12011319_912757335485311_4234514642998018297_n

Hallo, ik ben Ellen Sommer.

Ik leerde lezen toen ik 3 jaar was en een paar jaar later las ik ook heel graag Engelstalige boeken. Zolang ik me kan herinneren heeft taal een belangrijke rol gespeeld in mijn leven.
Ik droomde ervan om naar de USA te gaan. In 1985 kwam het er eindelijk van en ben ik , samen met een vriendin en loodzware rugzakken, naar de USA vertrokken. Om daar wat rond te kijken.
Dat duurde wat langer dan aanvankelijk gedacht. Het werd mijn tweede thuis.

Ik kreeg daar de geweldige kans me aan te sluiten bij een project “Windstar”, waar ik onafhankelijkheid leerde. Een self-sustainable future was het doel. We hadden een biodome, een enorme moestuin, zonne- en windenergie, symposia waar ik wereldleiders mocht ontmoeten.
En we hadden Tom Crum.. Een man die veel invloed heeft (gehad) in mijn leven en waar ik de beginselen van centeren, van Qi Qong en meditatie van mocht leren.
Maar misschien het belangrijkste wat ik leerde daar is dat we niet alleen zijn. Dat we het met z’n allen moeten doen met deze planeet.

Ik heb me altijd een enorm gelukkig mens gevoeld dat ik twee plekjes op deze aarde heb waar ik me compleet thuis voel.
Toch, als je wat ouder wordt, gaat de heimwee naar echte koffie kriebelen. En, OK, er waren meer dingen – vooral mensen als mijn ouders, mijn zus en haar familie en m’n beste vriendin sinds de kleuterschool- die me uiteindelijk deden besluiten weer terug naar Nederland te komen.
Ik woon sinds 2002 daarom weer met heel veel plezier hier.

Ik kon direct beginnen als reisagente bij Globe Reisburo. Wat een fantastische tijd.
Ik mocht reizen! Op papier maakte ik hele wereldreizen. Maar ook mocht ik zelf vele mooie plekjes bezoeken. Van luxe cruise naar de armoede in India. Van Caribisch gebied naar de binnenlanden van China…
Overal werd mijn eerdere bewustwording bevestigd: waar we ook vandaan komen, hoe we er ook uit zien, hoe verschillend onze culturen, we delen allemaal een ding: We willen allemaal gelukkig en in vrede leven op het enige plekje wat we hebben: onze aarde.

Hoe kan ik nu mijn liefde voor taal, voor de Nederlandse en de Amerikaans-Engelse taal delen. Mijn betrokkenheid, mijn positieve kijk op dingen. Wat kan ik daarmee?
Dankzij een goede vriendin kreeg ik dit jaar de kans m’n eerste boekje op de markt te brengen. Dat wakkerde mijn passie aan. Ik wil schrijven.

Sinds Februari ben ik afgestudeerd aan de Schrijversacademie, met als specialisme Romans en Korte Verhalen schrijven. Niet lang daarna ben ik mijn bedrijf ‘ Tekstbureau Ellen Sommer” gestart. Kijk snel op mijn pagina Schrijven voor een superleuke actie!